Waarneemsters & stagiaires

Gedurende vakantieperiodes of bijvoorbeeld in het geval van ziekte/bijscholingen kan het zijn dat je een waarneemster treft. Deze verloskundige neemt onze spreekuren/diensten dan waar. Vaak is het zo dat we van tevoren weten wanneer we een waarneemster nodig hebben en maken we dit bij je kenbaar, o.a. via deze website en op social media. We streven ernaar een waarneemster te laten beginnen met spreekuur zodat zij geen onbekende voor je zal zijn, mocht je haar treffen bij de bevalling.

Een paar keer per jaar begeleiden wij stagiaires die de opleiding tot verloskundige volgen. Deze opleiding duurt 4 jaar. Afhankelijk van het leerjaar voert de studente handelingen uit. Zo zal een 1ste jaars studente verloskunde nog veelal meekijken en meeluisteren en werkt een 4e jaars studente verloskunde al grotendeels zelfstandig met 1 van ons op de achtergrond. Wij dragen de eindverantwoordelijkheid. Bij de bevalling begeleiden wij een studente altijd en zijn wij altijd aanwezig.

Heel af en toe loopt er ook wel eens een co assistent of een verpleegkundige een dagje met ons mee.

Heb je bezwaar tegen de aanwezigheid / het handelen van een studente gedurende je zwangerschap, de bevalling of het kraambed, geef dit dan gerust bij ons aan. 

Terug naar overzicht